Red Leaves Falling: En undervisnings-
pakke om sex trafficking af børn

Stairway har udviklet et undervisningsmateriale specielt rettet mod grundskolens ældste klasser i Danmark. Materialet bygger på Stairways mangeårige erfaring med oplysning og forebyggelse af sexmisbrug af børn. Se filmen ‘Red Leaves Falling’ her – og hent pædagogiske vejledninger til fire fag i grundskolen samt supplerende materialer

 

Animationsfilmen ‘Red Leaves Falling’ fortæller historien om Ruby og hendes lillesøster, som bliver trafficket til et børnebordel i et u-land. I en parallel historie følger vi en familiefar, som deltager i misbruget via sin computer i et vestligt land. Sexmisbrug af børn er nemlig en global milliardforretning.

Se Red Leaves Falling på engelsk, uden undertekster:

Se Red Leaves Falling på engelsk med danske undertekster:

Undervisningspakke til grundskolen

Undervisningspakken ‘Red Leaves Falling’ er udarbejdet i samarbejde med konsulenter fra CFU Lillebælt. Pakken er primært rettet mod undervisning i engelsk, dansk, samfundsfag og kristendom i grundskolens 8. og 10. klassetrin, men det er også meget velegnet til korte og længere forløb i gymnasier, højskoler og dagbehandlingstilbud.

Filmen kan ikke stå alene, men bør bruges sammen med det øvrige materialer i pakken, så eleverne får en forståelse af problemstillingen og får mulighed for at reflektere og diskutere de ret voldsomme elementer i historien.

Links til MitCFU og pædagogiske vejledninger

MitCVU kan du finde links og materialer om filmen samt pædagogiske vejledninger til fagene engelsk, dansk, samfundsfag og kristendom i grundskolen. Se materialet og PV’er her (kræver UNI-login). OBS: På MitCFU beskrives materialet over 5 sider. Links til PV’er findes på side 4.

Du kan også hente de pædagogiske vejledninger her:

Du kan ikke downloade filmen, men du kan streame den her på siden på engelsk med og uden danske undertekster. Link findes også på MitCFU. Brug de supplerende materialer her på siden som inspiration for opgaver og forløb for dine elever.

Trykt materiale

  • Det trykte materiale, som omfatter en lærervejledning og et elevhæfte, kan du downloade her på siden eller Materialeplatformen. Du kan desuden låne klassesæt med materialet via dit lokale CFU.
  • Vi har også stadig enkelte klassesæt med trykt lærervejledning og 30 teksthæfter til eleverne, som du kan bestille direkte Tune Nyborg på tune@tnk.dk. Vi har fået støtte til produktionen fra Danida, så materialet er gratis.

Hent støttematerialer til filmen her

1. Hent introduktion/lærervejledning

Hent en mere generel introduktion og lærervejledning til brugen af ‘Red Leaves Falling’ materialet i undervisningen. Hæftet rummer introduktion til materialet, samt baggrundsinformationer om sexmisbrug af børn. Hæftet er udarbejdet med sigte på grundskolen og gymnasiet. Det er siden blevet suppleret af pædagogiske vejledninger til grundskolen, som kan hentes på MitCFU. Hent lærervejledningen (pdf).

2. Hent ‘Red Leaves Falling story book

Hent illustreret teksthæfte med historien bag filmenRed Leaves Falling’ som pdf – parat til tryk. Story book’en er på engelsk og dialogen følger filmen tæt. Hæftet er således velegnet som en del af et undervisningsforløb om sexmisbrug af børn i engelsk i grundskolens 9. og 10. klassetrin. Hent Story Book / elevhæfte (pdf).

4. Flere materialer til forberedelse og undervisning
Som supplement til filmen og storybook’en har vi udarbejdet nogle hjælpematerialer på engelsk til brug i undervisningen. Vi henviser desuden til pædagogiske vejledninger til fire fag, som kan hentes på MitCFU.

‘Red Leaves Falling’ er et grundigt og gennem-arbejdet materiale, der giver underviseren konkrete guidelines til at gennemføre processen trin for trin, så emnet kan håndteres på en tryg og anstændig måde for eleverne.
Cand.psyk.aut. Henriette Lieblein Misser, psykologafaglig leder på behandlingsinstitutionen Godhavn.

HVAD GØR DU,
HVIS EN ELEV STÅR FREM?

Din første overvejelse er måske, om du tør tage ansvar for at introducere et undervisningsforløb om et så følsomt emne som sexmisbrug i din klasse.

Læs her, hvad du skal gøre hvis en elev fortæller om et overgreb – og se det omfattende beredskab, som står parat til at hjælpe.

LÆS MERE OM SEXMISBRUG AF
BØRN – OGSÅ I DANMARK

Husk: Det er ALDRIG børnene egen skyld!
Ingen børn vælger frivilligt at prostituere sig eller have sex med voksne. Det gør de kun, hvis de er tvunget af sult, fattigdom eller trusler, eller hvis de bliver manipuleret af en voksen.

FÅ BESØG AF EN REPRÆSENTANT FRA STAIRWAY DANMARK

I det omfang, det er os muligt, vil Stairway Danmark meget gerne bidrage med oplæg i klassen eller på skolen i forbindelse med brugen af ’Red Leaves Falling’.

Alt arbejde i Stairway Danmark er frivilligt og ulønnet, og vi er afhængige af, at de relevante personer kan bruge deres fritid på besøget. Derfor skal du aftale et oplæg i god tid. Skriv til Tune Nyborg på tune@tnk.dk med ønske til dato.

Tak til Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond og til Lauritzen Fonden for støtte til at udvikle det danske undervisningsmateriale.

Links til flere ressourcer og gode hjemmesider

Her er en samling af links, som kan lede dig videre til nyttig viden og inspiration om børns rettigheder og forebyggelse af sexmisbrug af børn:

Danske hjemmesider:

Internationale hjemmesider: