Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/7/2/stairway.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/7/2/stairway.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/7/2/stairway.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/7/2/stairway.dk/httpd.www/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227 Daughter - Stairway - for gadebørn og alle børns rettigheder - Generalforsamling 2016

Daughter: En film om incest

Filmen ‘Daughter’ beskriver, hvordan en pige bliver misbrugt af sin far gennem lang tid – og hvad hun til sidst gør for at komme ud af sin forfærdelige situation. Se filmen med og uden danske undertekster – og hent pædagogiske vejledninger til tre fag samt supplerende materialer her.

 

Animationsfilmen ‘Daughter fortæller historien om en ung pige, som bliver seksuelt misbrugt af sin far. Hendes mor arbejder i udlandet, og når hun er væk, misbruger han sin ældste datter. Daughter forsøger flere gange at få hjælp fra voksne omkring hende – et familiemedlem, lærereren, præsten – men ingen tager hende alvorligt. Til sidst sker noget, som tvinger hende til at handle...

Se ‘Daughter’ på engelsk uden undertekster (15:00 minutter).

Se ‘Daughter’ på engelsk med danske undertekster (15:00 minutter).

Undervisningspakke til grundskolen

Undervisningspakken ‘Daughter’ er udarbejdet i samarbejde med konsulenter fra CFU Lillebælt. Pakken er primært rettet mod undervisning i engelsk, dansk og samfundsfag/kristendom i grundskolens 8. og 10. klassetrin, men det er også meget velegnet til korte og længere forløb i gymnasier, højskoler og dagbehandlingstilbud.

Filmen kan ikke stå alene, men bør bruges sammen med det øvrige materialer i pakken, så eleverne får en forståelse af problemstillingen og får mulighed for at reflektere og diskutere de ret voldsomme elementer i historien.

Links til MitCFU og pædagogiske vejledninger

MitCVU kan du finde links og materialer om filmen samt pædagogiske vejledninger til fagene engelsk, dansk og samfundsfag/kristendom i grundskolen. Se materialet og PV’er her (kræver UNI-login).

Eller hent de pædagogiske vejledninger her:

Du kan ikke downloade filmen, men du kan streame den her på siden på engelsk med og uden danske undertekster. Link findes også på MitCFU. Brug de supplerende materialer her på siden som inspiration for opgaver og forløb for dine elever.

Filmen kan ikke stå alene, men bør bruges sammen med det øvrige materialer i pakken, så eleverne får en forståelse af problemstillingen og får mulighed for at reflektere og diskutere de ret voldsomme elementer i historien.

  • Du kan ikke downloade filmen, men som underviser kan du bestille den gratis på dvd, så du er uafhængig af adgang til internettet. Skriv til tune@tnk.dk – så sender vi den til dig.

Links til flere ressourcer og gode hjemmesider

Her er en samling af links, som kan lede dig videre til nyttig viden og inspiration om børns rettigheder og forebyggelse af sexmisbrug af børn:

Danske hjemmesider:

Internationale hjemmesider:

HVAD GØR DU,
HVIS EN ELEV STÅR FREM?

Din første overvejelse er måske, om du tør tage ansvar for at introducere et undervisningsforløb om et så følsomt emne som sexmisbrug i din klasse.

Læs her, hvad du skal gøre hvis en elev fortæller om et overgreb – og se det omfattende beredskab, som står parat til at hjælpe.

LÆS MERE OM SEXMISBRUG AF
BØRN – OGSÅ I DANMARK

Husk: Det er ALDRIG børnene egen skyld!
Ingen børn vælger frivilligt at prostituere sig eller have sex med voksne. Det gør de kun, hvis de er tvunget af sult, fattigdom eller trusler, eller hvis de bliver manipuleret af en voksen.

FÅ BESØG AF EN REPRÆSENTANT FRA STAIRWAY DANMARK

I det omfang, det er os muligt, vil Stairway Danmark meget gerne bidrage med oplæg i klassen eller på skolen i forbindelse med brugen af ’Red Leaves Falling’.

Alt arbejde i Stairway Danmark er frivilligt og ulønnet, og vi er afhængige af, at de relevante personer kan bruge deres fritid på besøget. Derfor skal du aftale et oplæg i god tid. Skriv til Tune Nyborg på tune@tnk.dk med ønske til dato.

Tak til Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond og til Lauritzen Fonden for støtte til at udvikle det danske undervisningsmateriale.