“A Year of Hope”: Gribende
dokumentarfilm om drengene på Stairway

Gennem et helt år har filmskaberen Mikala Krogh fulgt en gruppe gadebørn fra Manila på Stairways center på Mindoro. Filmen har premiere på festivalen CPH:DOX 19. marts 2018. Læs mere og køb billetter til premieren her og kom med til  reception efter forevisningen.

Fimen “A Year of Hope” får premiere mandag d. 19. marts 2018 på filmfestivalen CHP:DOX. Premieren foregår på Bremen Teater i Købehavn. Filmen vil blive vist endnu to gang på festivalen.

PROGRAM FOR PREMIEREN 19. MARTS:

17.00: Velkomst
17.10: Filmen starter
18.40: Paneldebat med instruktør Mikala Krogh og Stairways projektleder Lars Jørgensen.

Efterfølgende er Stairway vært ved en reception hos The Meat Plant i Vestergade 10.

Alle Stairways venner er velkomne. Tilmelding ikke nødvendig. Vi håber at se dig.

Mere om filmen

Tyve børn og unge fra Manila, som skal finde tilbage til livet efter et hårdt liv alene på gaden i den filippinske millionby. Kan man ændre gadebørns syn på deres egen fremtid? Stairway gør forsøget og giver en gruppe udsatte gadebørn chancen for at komme et år væk fra slummen.

Et år i håbets tegn – og et år med en seng at sove i, ordentlig mad og en læringsproces, der skal bringe dem tilbage til livet efter det svigt og de overgreb, de har været udsat for i storbyen. Dette gælder også for 13-årige Justin som kæmper med sin egen identitet, og 15-årige Pablo som har glemt hvordan man smiler.

Mikala Krogh er med dem gennem hele året i sin nye film, der sætter billeder og stemmer på de mest udsatte unge i et samfund, hvor hver tredje bliver seksuelt misbrugt i løbet af sit liv, og hvor tusindvis af børn lever alene på gaden. En både gribende og politisk presserende film om hvordan man faktisk kan gøre en forskel for nogle af dem.

Filmen er instrueret af Mikala Krogh og er støttet af bl.a. Det Danske Filminstitut og Danmarks Radio.

Spilletid: 84 minutter.

BRUG STAIRWAYS MATERIALE OM
SEXMISBRUG I DIN UNDERVISNING

Stairway Danmark har udarbejdet en samlet undervisningspakke om trafficking og sexmisbrug af børn specielt rettet mod 8.-10. klasse. Materialet kan bestilles i klassesæt via dit lokale CFU. Du kan også hente det elektronisk her. Materialet er gratis.

FAKTA OM SEXMISBRUG AF
BØRN – OGSÅ I DANMARK

Husk: Det er ALDRIG børnene egen skyld!
Ingen børn vælger frivilligt at prostituere sig eller have sex med voksne. Det gør de kun, hvis de er tvunget af sult, fattigdom eller trusler, eller hvis de bliver manipuleret af en voksen.